Overslaan naar inhoud

'Deze functie is het ideale snijvlak tussen business, IT en mensenwerk'

Anthony over zijn werk als Lead Business Consultant bij GeONE

Bijna tien jaar werkte hij aan een softwareoplossing vanuit een samenwerkingsverband voor Nederlandse gemeenten. Hij ontwikkelde zich van tester tot coördinator en werd zelfs verantwoordelijk voor het opzetten van een complete servicedesk. Na het uitspelen van deze publieke sector was hij toe aan meer uitdaging en afwisseling, die vond hij bij GeONE. Anthony (35) startte bij GeONE als Business Consultant en groeide naar de functie van Lead Business Consultant. Hij geniet van het werk hier doordat hij zich kan ontwikkelen, geen project en klant hetzelfde is, hij veel vrijheid krijgt en natuurlijk dankzij zijn collega’s waar hij veel mee samenwerkt en die altijd voor hem klaarstaan.

Lead Business Consultant, wat is dat voor functie?

“Om dat te begrijpen is het goed om mijn eerdere functie als Business Consultant toe te lichten. Bij GeONE helpen we onze klanten met het optimaliseren van hun informatiemanagement aan de hand van het het intelligente informatieplatform M-Files. Als Business Consultant ben je verantwoordelijk voor het hele traject, van de initiële vraag van de klant tot en met de nazorg aan de mensen die er mee werken. Klanten komen bij ons binnen met uiteenlopende uitdagingen, van het overal beschikbaar maken, beheren en beveiligen van documenten tot heel complexe integratievraagstukken. Nu als Lead Business Consultant mag ik sturing geven aan het team van Business Consultants.”

Kun je wat meer vertellen over M-Files?

“M-Files is een intelligent informatiemanagementsysteem waarmee organisaties kort gezegd snel en gebruiksvriendelijk hun documenten vinden, beheren en beveiligen. M-Files kenmerkt zich door zijn flexibiliteit, waardoor we heel goed kunnen meebewegen met de klantbehoeften en de manier van werken van de klant. Zo kunnen we met M-Files alle document- en informatieuitdagingen oplossen, waar in andere situaties vaak meerdere oplossingen of applicaties nodig zijn. Doordat M-Files zo veel kan, verschilt ook de aard van de projecten bij GeONE enorm en kunnen we uitdagingen oplossen in ontzettend veel verschillende branches en sectoren.”Meer informatie over M-Files

Hoe verloopt dan zo’n M-Files project bij de klant?

“Via verschillende workshops brengen we samen met de klant hun behoefte, de doelstellingen en informatie- en documentprocessen in kaart en kijken we waar winst te behalen valt. Met onze ‘Build & Play methode’ werken we samen met de klant aan de oplossing in M-Files. Dat betekent dat we met prototypes werken die we continu met de klant testen alvorens we verder gaan. Op die manier werken we dus nauw samen en heeft de klant continu grip op en inzicht in het project. We richten M-Files stap voor stap en samen met de klant in, zodat we heel geleidelijk toegroeien naar een efficiëntieslag en een nieuwe manier van werken die aansluit op de processen. Die hands-on aanpak typeert GeONE enorm en dat is een fijne sfeer om in te werken.”

Wat maakt je functie zo leuk?

“Het is enorm afwisselend. Enerzijds stort ik mij in de business van de klant, hun processen, hun manier van werken en het bewegen van mensen. Anderzijds sta ik dichtbij de IT, zeg maar de oplossing. Als ik dan zie hoe wij klanten écht helpen en welke successen dat oplevert en hoe het mensen blij maakt, dan geeft mij dat veel voldoening. Bij GeONE durven we ook kritisch te zijn in het belang van de klant, zodat we zeker weten dat we de klant ook daadwerkelijk de juiste oplossing bieden. Ook als dat een beetje schuurt. Bovendien kan ik écht mijn eigen draai geven aan mijn projecten en geniet ik van de verantwoordelijkheid, grote zelfstandigheid en afwisseling. Ik voel hier eigenaarschap doordat ik het kan invullen zoals ik dat zelf wil en daar ook om gewaardeerd wordt.”
Snel naar

Hoe zit dat dan met de vrijheid die je krijgt?

“Ja, die vrijheid heb ik niet eerder op deze manier ervaren. Een mooi voorbeeld is hoe ik mij hier kan ontwikkelen. Er ligt niet een standaard groei- of persoonlijk ontwikkelingsplan klaar, nee er wordt juist gekeken naar waar je goed in bent. De focus ligt op daar excellent in te worden en ik krijg handvatten om mijn verbeterpunten aan te pakken. Dat gebeurt niet uit een soort plicht, maar juist organisch en dat geeft energie.”

Dus jullie leveren software?

“We zijn als GeONE niet een winkeltje dat simpelweg zo even een softwareproduct verkoopt. Nee, we zijn de trusted advisor die naast de klant staat, met hem meedenkt, hem durft tegen te spreken en altijd denkt in hoe we het beste resultaat voor de klant kunnen realiseren. We steken daarom ook veel tijd in het definiëren van de uitdaging die de klant stelt, we komen niet gelijk met de oplossing. De diagnose is soms belangrijker dan het medicijn. En ook als we een perfecte oplossing hebben gevonden is het niet van hier alsjeblieft en succes er mee. We besteden ontzettend veel tijd en aandacht aan de mensen die uiteindelijk met onze oplossingen moeten werken. Dat is een stukje verandermanagement wat veel vraagt, maar ook veel voldoening geeft. Uiteindelijk bepalen de eindgebruikers het succes van onze opdrachten en daar strijden we keihard voor.”

En naast het werk?

“De cultuur is heel plat, wat betekent dat iedereen met iedereen samenwerkt en ook altijd voor elkaar klaarstaat. We hebben elkaar ook allemaal nodig omdat de projecten vragen om de kwaliteiten van ieder individu hier. En dat gecombineerd met een sfeer waarin je je vrij voelt, waarbij er ruimte is voor even iets anders dan werk. Een potje tafelvoetbal bijvoorbeeld. Er wordt hier gepresteerd met een relaxte glimlach!”

GEONE ZOEKT NIEUWE COLLEGA'S

Kom ons versterken als business consultant

Wat wij vragen

Afgeronde HBO of WO opleiding
Bij voorkeur een technische richting (Informatica, Technische Bedrijfskunde, etc.)
Kennis en ervaring met databasetechnieken zoals Oracle en SQL-server
Ervaring met projectmanagement methodieken Prince 2, SCRUM of PMP is een pluspunt
Communicatief sterk

Wat wij bieden

Een werkomgeving met daadwerkelijke vrijheid, waar wij verantwoordelijkheid bij je neerleggen en je alle ruimte hebt om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken.
Je komt te werken in een leuk en gezellig team dat altijd voor elkaar klaar staat.
De mogelijkheid tot het verder ontwikkelen en doorgroeien. De functie kent veel zelfstandigheid en vrijheid, maar je wordt niet in het diepe gegooid: je krijgt de nodige begeleiding.
Een uitstekend salaris.
Een leaseauto of een kilometervergoeding.
Een telefoon naar keuze en laptop.
Bijdrage pensioenvoorziening.
Regelmatig sociale teamactiviteiten.
Geen slappe bak, maar echt goede koffie

Voor vragen bel of e-mail je met Bastiaan Brefeld.

bastiaan.brefeld@geone.nl
06 4808 6534

Solliciteer direct

Terug naar boven