skip to Main Content

Jeroen (34) over zijn werk als business consultant bij GeONE

De perfecte balans tussen de business en IT

Jeroen (34) is nu negen jaar aan het werk en telkens loopt hij tegen hetzelfde aan: hij heeft moeite met verveling in zijn werk. Hij wil en kan niet stilzitten en wil altijd wat omhanden hebben. En dan geen zoetsappige werkzaamheden om de tijd te doden, maar serious business met werkelijke verantwoordelijkheden. Met zijn baan als business consultant bij GeONE is er geen moment verveling meer bij en draagt hij volop verantwoordelijkheden voor zijn eigen projecten. Als consultant is Jeroen betrokken bij het complete traject, van de initiële vraag van de klant tot aan de uiteindelijke implementatie van het systeem, compleet met begeleiding en nazorg. Opdrachtgevers lopen zeer uiteen: van grote en kleine overheden tot start-ups en grote bedrijven die hun naam waargemaakt hebben.

Business consultant, wat is dat voor een baan?

“Bij GeONE helpen we onze klanten met het optimaliseren van hun informatiemanagement. In veel gevallen aan de hand van een intelligent documentmanagementsysteem, M-Files. Ik ben verantwoordelijk voor het hele traject, van de initiele vraag tot en met de nazorg. Klanten komen bij ons binnen met uiteenlopende uitdagingen, van het overal beschikbaar maken van documenten en informatie tot heel complexe kwaliteitsmanagementvraagstukken. Dat zijn zeer afwisselende projecten!”Meer informatie over M-Files

Kun je wat meer vertellen over het product M-Files?

“M-Files is een intelligent informatiemanagementsysteem waarmee organisaties snel hun documenten vinden, inzichtelijk maken en processen automatiseren. M-Files is zo ontzettend flexibel dat ik praktisch op elke klantwens ‘ja’ kan antwoorden. In het verleden kwam er met andere producten dan vaak maatwerk aan te pas, daar is met M-Files amper sprake van, het systeem is zo ontzettend gebruiksvriendelijk en uitgebreid. Doordat M-Files zo veel kan, verschilt ook de aard van mijn projecten continu. Dat maakt mijn werk divers en dynamisch.”

Hoe is het om te werken bij GeONE?

“Toen ik hier net kwam werken viel mij de sfeer gelijk op, iedereen ontving mij met open armen en stond klaar om me snel op weg te helpen. Een leuke diverse groep vakidioten, die stuk voor stuk allemaal heel warm, betrokken en toegankelijk zijn. Bovendien is alles goed geregeld. Ik heb mijn eigen telefoon mogen uitkiezen, een uitstekende laptop waar ik op kan werken en ik rijd met veel plezier in mijn leaseauto naar mijn klanten.”

Hoe verloopt een project?

“In een strategische sessie brengen we samen met de klant de informatie- en documentprocessen in kaart en kijken we waar winst te behalen valt. Via onze ‘Build & Play’ methodiek richt ik samen met de klant het systeem in. We richten het proces stap voor stap en samen met de klant in, zodat we heel geleidelijk toegroeien naar een efficiëntieslag en een nieuwe manier van werken. De uiteindelijke oplossing past daardoor als een jas!”

Wat maakt je functie zo leuk?

“Het is enorm afwisselend. Enerzijds sta ik met een been in de techniek met het inrichten van het systeem en anderzijds begeleid ik de klant. Als ik dan zie hoe ik klanten help bij hun digitalisering en welke successen dat oplevert, geeft dat een enorme kick. Dat is heel anders dan bij andere bureaus waar ik gewerkt heb. Ik kan écht mijn eigen draai geven aan mijn projecten en geniet enorm van de verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en afwisseling.”

Is dat anders dan bij andere bureaus?

“Honderd procent, want ik krijg veel, heel veel vrijheid. Naast die vrijheid, zie je vaak dat je werk toch beperkt wordt tot of de techniek of het advieswerk. Bij GeONE is dit goed verdeeld: op het ene moment ben ik op pad naar een sessie bij een klant en het andere moment kan ik lekker sleutelen aan de technische oplossing. Ik geniet enorm van die verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en afwisseling.”

Ben jij de nieuwe collega van Jeroen?

We groeien, en daar hebben we jou bij nodig. Ben je enthousiast geworden door het verhaal van Jeroen en wil je bij ons aan de slag als Consultant? We zijn (doorlopend) op zoek naar meerdere nieuwe collega's!

GEONE ZOEKT NIEUWE COLLEGA'S

Kom ons versterken als business consultant

Wat wij vragen

Afgeronde HBO of WO opleiding
Bij voorkeur een technische richting (Informatica, Technische Bedrijfskunde, etc.)
Kennis en ervaring met databasetechnieken zoals Oracle en SQL-server
Ervaring met projectmanagement methodieken Prince 2, SCRUM of PMP is een pluspunt
Communicatief sterk

Wat wij bieden

Een werkomgeving met daadwerkelijke vrijheid, waar wij verantwoordelijkheid bij je neerleggen en je alle ruimte hebt om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken.
Je komt te werken in een leuk en gezellig team dat altijd voor elkaar klaar staat.
De mogelijkheid tot het verder ontwikkelen en doorgroeien. De functie kent veel zelfstandigheid en vrijheid, maar je wordt niet in het diepe gegooid: je krijgt de nodige begeleiding.
Een uitstekend salaris.
Een leaseauto of een kilometervergoeding.
Een telefoon naar keuze en laptop.
Bijdrage pensioenvoorziening.
Regelmatig sociale teamactiviteiten.
Geen slappe bak, maar echt goede koffie

Voor vragen bel of e-mail je met Bastiaan Brefeld.

bastiaan.brefeld@geone.nl
06 4808 6534

Solliciteer direct

[gravityform id=”3″ title=”false” description=”false” ajax=”true”]
Back To Top