Overslaan naar inhoud

Visie op Dark Data

Dark data

Op 25 november was The ONE, zuster van GeONE, Gold partner van de door Management Events georganiseerde EIM conferentie in het Spant! te Bussum. Het evenement is bezocht door meer dan 100 informatie en ICT managers van de Top 500 bedrijven in Nederland. Doel van deze dag was om zo veel mogelijk professionals in contact te brengen met experts uit de EIM wereld. Op het programma stonden o.a. presentaties en workshops, waarin verschillende onderwerpen op het gebied van informatiemanagement werden behandeld. Bastiaan Brefeld, gaf als vertegenwoordiger van The ONE in een plenaire sessie een presentatie met als titel “Bent u bang voor Dark Data?”.

Dark Data binnen organisaties explodeert. De niet-geclassificeerde informatie, die onder andere is opgeslagen binnen files-shares, email boxen en SharePoint lijsten brengt enorme risico’s en kosten met zich mee. Maar liefst 44,5% van alle informatie binnen Nederlandse organisaties is Dark Data (BRON: Veritas 2015).

Tijdens zijn presentatie zette Bastiaan de problematiek en oorzaken van Dark Data uiteen. Daarbij presenteerde hij een verfrissende visie over waar mogelijke oplossingsrichtingen liggen om de groei van Dark Data te voorkomen. Gezien de vele reacties na afloop van de presentatie, was de herkenbaarheid en de noodzaak om Dark Data te lijf te gaan duidelijk aanwezig bij de aanwezige informatie en ICT professionals.

Wilt u ook meer weten over de Dark Data problematiek of een vrijblijvende sessie hierover organiseren binnen uw organisatie?

Neem dan contact op via info@www.geone.nl of bel 035-7400102.

Terug naar boven