skip to Main Content

ChatGPT en documentmanagement, wat staat ons te wachten?

Kunstmatige intelligentie die je een opdracht kunt geven, vragen kunt stellen, hele boeken kunt laten schrijven en dat allemaal in gespreksvorm. Het gaat om ChatGPT, de AI-tool waar iedereen het over heeft. Er komen veel mogelijkheden voorbij, maar wat zou ChatGPT kunnen betekenen voor het documentmanagement van organisaties?  

Als club enthousiastelingen zijn we hier in ons strategielab al druk over aan het speculeren en zien we een groot aantal mogelijkheden.

ChatGPT, een groot taalmodel ontwikkeled door OpenAI, zou op vele manieren kunnen worden toegepast in combinatie met documenten, DMS (Document Management System) en informatiemanagement.

Een van de belangrijkste toepassingen van ChatGPT in combinatie met documenten is misschien wel het automatisch samenvatten van grote hoeveelheden tekst. Dit kan bedrijven helpen om efficiënter te werken door belangrijke informatie snel te identificeren en te organiseren. Bovendien kan ChatGPT ook worden gebruikt voor automatische vertaling van documenten, wat bedrijven in staat stelt om gemakkelijker zaken te doen met internationale partners.

In combinatie met een DMS kan ChatGPT worden gebruikt voor automatische classificatie en indexering van documenten. Iets wat M-Files al behoorlijk kan, zou dan een enorme vlucht kunnen nemen. Dit kan bedrijven helpen om efficiënter te zoeken naar belangrijke informatie. Bovendien kan ChatGPT ook worden ingezet voor automatische generatie van documenten, zoals contracten en rapporten.

Door gebruik te maken van de capaciteiten van ChatGPT, kunnen bedrijven efficiënter zoeken naar informatie in hun databases en kan het ook worden gebruikt voor automatisch genereren van rapporten en analyses.

De automatisering van documentgeneratie zal in de toekomst een steeds belangrijkere rol spelen. ChatGPT kan worden ingezet voor automatisch genereren van documenten, zoals contracten, rapporten en ook e-mails. Dit kan bedrijven helpen om hun zakelijke processen te versnellen en hun tijd efficiënter te besteden.

In combinatie met andere technologieën zoals Natural Language Processing, kunnen bedrijven de kwaliteit van de gegenereerde documenten verhogen. 

De combinatie van ChatGPT met M-Files kan bedrijven helpen om efficiënter te werken door automatisering van diverse processen. Hieronder een aantal mogelijke toepassingen:

  • Automatische classificatie en indexering van documenten: ChatGPT kan worden gebruikt om automatisch teksten uit documenten te extraheren en te classificeren, waardoor het zoeken naar specifieke informatie veel sneller en eenvoudiger wordt.

  • Automatische generatie van documenten: ChatGPT kan worden ingezet voor automatisch genereren van documenten, zoals contracten, rapporten en e-mails, en deze direct opslaan in M-Files.

  • Automatisch samenvatten van documenten: ChatGPT kan worden gebruikt om automatisch samenvatten van grote hoeveelheden tekst, waardoor belangrijke informatie snel te identificeren en te organiseren.

  • Automatisch vertalen van documenten: ChatGPT kan ook worden gebruikt voor automatische vertaling van documenten, waardoor bedrijven gemakkelijker zaken kunnen doen met internationale partners.

  • Automatisch genereren van analyses: ChatGPT kan ook worden ingezet voor automatisch genereren van rapporten en analyses uit de informatie opgeslagen in M-Files.

De toekomst van documentmanagement met behulp van ChatGPT ziet er wat ons betreft veelbelovend uit omdat het de mogelijkheid biedt om efficiënter te werken en tijd en geld te besparen. Met een nabije toekomst waarin beschikbare mankracht zal afnemen, neemt de toepassing van AI dus toe. Wij zijn in ieder geval al enthousiast!

Back To Top