skip to Main Content

RECORDS MANAGEMENT

Het controleren en beheren van alle documenten, gedurende de gehele documentlevenscyclus, is van cruciaal belang voor de naleving van wet- en regelgeving. Met SharePoint kunt u eenvoudig gegevens beheren vanaf het punt waar deze worden gecreëerd, om ze uiteindelijk te archiveren en na verloop van tijd te vernietigen.

Voordelen

Archiveren van uw dossier

Er zijn diverse mogelijkheden om uw project-, cliënt- of zaakdossier te archiveren in SharePoint. Afhankelijk van de gewenste beschikbaarheid, toegankelijkheid en de benodigde inspanning om gearchiveerde gegevens terug te zetten, zijn er drie scenario’s: beschikbaar houden in SharePoint, buiten SharePoint, en offline beschikbaar hebben buiten SharePoint.

Toegankelijkheid archiefstukken

Soms lijkt het vinden van een bepaald document een onmogelijke opgave. Waar was het bestand opgeslagen? Betreft het een record? Met SharePoint kunt u zowel de actieve documenten als de records vinden met de zoekfunctionaliteiten, of door middel van een gebruikersvriendelijke boomstructuur. Dat hangt af van de rechten waarover iemand beschikt.

Bescherm gevoelige gegevens

SharePoint maakt het mogelijk om gevoelige informatie te beschermen, terwijl deze toegankelijk blijft voor bepaalde mensen in de organisatie. Permissies worden automatisch en dynamisch beheerd, zodat de beveiliging van gegevens blijft gegarandeerd en de toegankelijkheid blijft behouden. Binnen SharePoint kunt u kiezen voor bijvoorbeeld ‘in-place’ records management of de dossiers en documenten verplaatsen naar een ‘records centre’.

Lifecycle Management

Van het tot records verklaren van dossiers en documenten, tot het bewaren en vernietigen, met SharePoint kunt u uw records management eenvoudig definiëren. Dit doet u door het instellen van een retentiebeleid dat is gebaseerd op de gewenste informatiestandaarden.

Dit heeft GeONE o.a. gedaan bij:

Van Oord
Sint Lucas
Nationale Bank Belgie
Back To Top