skip to Main Content

CONTRACTMANAGEMENT

Handmatig contracten managen neemt veel tijd in beslag. Met het contract management in SharePoint is er één locatie waar alle contracten zijn opgeslagen. De laatste versie van de contracten zijn eenvoudig door de juiste personen (eventueel per leverancier) terug te vinden. Bovendien wordt u automatisch op de hoogte gehouden wanneer een contract verloopt.

Voorkom ongewenste verlenging

Contracten kunnen meerdere data hebben wanneer u acties en reviews moet uitvoeren. Daartoe worden notificaties verzonden naar de juiste personen; u kunt daarbij escalaties activeren als iemand niet tijdig maatregelen neemt. Hiermee voorkomt u ongewenste contractverlenging.

Direct opslaan vanuit Outlook

Contract managers kunnen direct vanuit Outlook contracten en contract gerelateerde documenten naar het contract management systeem in SharePoint slepen. Op deze manier blijft het contractdossier compleet met bijvoorbeeld appendices, opzegbrieven of andere (e-mail)correspondentie.

Opstellen van contracten stroomlijnen

Het opstellen van een contract kan een intensief proces zijn, waarbij diverse medewerkers en externen partijen zijn betrokken. Door middel van Nintex Workflow kunt u dit proces volledig automatiseren. Meerdere personen kunnen op afgesproken momenten teksten toevoegen en reviewen. Wanneer het document definitief is, wordt het omgezet in PDF en eventueel voorzien van een digitale handtekening. Na ontvangst van de andere partij wordt het contract direct opgeslagen in het contract management systeem.

Vastleggen en bewaken

Per contract worden alle belangrijke basisgegevens zoals contractnummer, contractsoort, looptijd, notificatieperiode, contracteigenaar en eventueel het gescande document vastgelegd. Met de gebruikersvriendelijke interface en het instellen van de rechten zorgt u er eenvoudig voor dat de juiste mensen de contracten kunnen raadplegen en delen.

Dit heeft GeONE o.a. gedaan bij:

Direct archiveren vanuit Outlook in SharePoint.

Macroview DMF maakt het mogelijk om rechtstreeks één of meerdere e-mailbericht(en) en/of bijlage(n) te slepen naar SharePoint. De volledige SharePoint DMS omgeving is direct beschikbaar binnen Outlook.

Back To Top