skip to Main Content

Het werk is afwisselend en je hebt directe invloed

Interview met Sven

Sven is 27 jaar en studeerde Technische Bedrijfskunde (HBO) in Utrecht en volgde een minor bedrijfs- & organisatiewetenschappen van de Universiteit Utrecht. Na zijn stage bij VDL, waar hij robots efficiënter maakte, wist hij het zeker. Hij zocht als starter een baan waarbij hij bezig kan zijn met de procesoptimalisatie van organisaties. Bij GeONE heeft hij die baan gevonden. Zeven vragen over zijn leuke en serieuze startersjob.

Je werkt bij GeONE, wat doen jullie?

“Wij helpen grote en kleine organisaties bij uitdagingen die zij hebben rondom documenten en informatie. Data, documenten en informatie spelen een steeds bepalendere rol bij het succes van organisaties, terwijl de hoeveelheid en complexiteit van informatie en documenten alleen maar toeneemt. Met intelligente oplossingen zorgen we dat organisaties controle en inzicht behouden en creëren rondom hun documenten en informatie. We optimaliseren bijvoorbeeld processen rondom documenten, zoals het goedkeuren of tekenen van documenten. Of we zorgen ervoor dat grote aantallen documenten en informatie eenvoudig en op een Google-achtige manier vindbaar zijn. En we passen artificial intelligence toe om bijvoorbeeld automatisch eigenschappen van een document te herkennen op basis van de inhoud.”

Hoe lossen jullie die uitdagingen op?

“Daarvoor gebruiken wij M-Files. M-Files is een platform waarmee organisaties hun documenten en informatie beheren, maar ook de processen die zich rondom hun informatiehuishouding afspelen. Dus documenten worden in M-Files beheerd, maar M-Files beheert ook documenten uit andere systemen of andere locaties. Het is een soort Spotify voor bedrijfsdocumenten. Denk aan een soort grijphaak die alle informatie en documenten uit een organisatie bijeenpakt, voorziet van metadata en manageable maakt. Daardoor hebben medewerkers van onze klanten één interface voor al hun documenten en informatie. Op die manier realiseren we efficiëntie, compliance en meer winst voor onze klanten.”

Dus jij installeert M-Files bij klanten?

“Nou installeren, we noemen het implementeren. M-Files biedt wel het gebruikersgemak van een iPhone app, maar er komt meer bij kijken dan alleen installeren. Een goede M-Files implementatie is een traject. Via workshops en interviews brengen we de situatie, behoeften en processen van een organisatie in kaart. Van daaruit kijken we met het team naar mogelijke verbeteringen. Hoe maken we documenten vindbaar op basis van de rol die iemand heeft binnen de organisatie? Kunnen we het proces rondom dit document optimaliseren? Mogelijk met de inzet van artificial intelligence? Uiteindelijk realiseren we met het team een M-Files oplossing waar iedereen blij van wordt, wij én de klant.”

Je bent een programmeur?

“Haha nee, dat niet. Je moet het zo zien, we hebben twee typen consultants: de business consultants en de technische consultants. De business consultants luisteren naar de klant, doorgronden hun behoeften en processen en kijken naar hoe lossen we hun uitdaging op. Dit wordt dan vervolgens in een ontwerp gegoten en door de business consultants in M-Files geconfigureerd. De technische consultants werken, zoals de naam het al zegt, meer met de techniek. Hierbij kan programmeren wel een rol spelen. Mijn rol is dus die van een junior business consultant.”

Wat aan deze baan maakt je zo enthousiast?

“Het is afwisselend en je hebt directe invloed. Om te beginnen werk ik met mijn collega’s voor de meest uiteenlopende bedrijven met de meest uiteenlopende uitdagingen. Van bouwbedrijf Heilijgers tot verse sapjesproducent Fruity Line, allemaal hebben ze een informatieuitdaging met ieder een eigen oplossing. In de projecten heb ik ook echt mijn eigen verantwoordelijkheden. Dat betekent de ene dag dat ik bij de klant zit en de andere dag op kantoor bezig ben met het inrichten van een proces.”

Waarom ben je bij GeONE gaan werken?

“Ik was net klaar met mijn studie en stond voor de keuze, of ik ga aan de slag bij een grote IT-speler zoals Capgemini of ik ga op zoek naar een compact en beweeglijk team. Zo’n grote jongen spreekt in het begin heel erg aan, maar toen ik in contact kwam met GeONE was het voor mij snel duidelijk. Bij een grote IT-speler zou mijn pad al vastliggen, van A naar B en via deze uitgestippelde weg, hier instappen graag. Dat wilde ik niet. Bij GeONE legden ze de invulling van dat pad bij mijzelf neer. Waar wil je heen? Welke stip zet jij op de horizon? De focus in mijn sollicitatie lag ook veel meer op mijn drijfveren en ambities dan op bijvoorbeeld mijn eigenschappen en werkervaring.”

En wat onderscheidt GeONE van andere bureaus volgens jou?

“De cultuur. Het is zoals ze dat zo mooi zeggen een heel platte club. Daarmee bedoel ik niet ordinair, maar gewoon heel toegankelijk, weinig hiërarchie. Iedereen helpt elkaar en staat altijd voor elkaar klaar, vanaf dag één. En ondanks de vrijheid die ik noemde, krijg ik heel fijne begeleiding met directe terugkoppeling over hoe ik presteer. Bovendien luistert men gewoon erg goed naar me, dat heb ik wel eens anders meegemaakt. Over die lease-auto, laptop en telefoon naar keuze hoef ik denk ik niet eens te beginnen. Ik voel me enorm op mijn plek en wie weet welke plek ik in de toekomst bij GeONE bekleed.”

Meer over werken bij GeONE

Werken bij GeONE betekent

Groeien & ontwikkelen

Bij GeONE luisteren we naar ambities en hebben we oog voor drijfveren en talenten. Bij ons leer je wat je wilt leren.

Scoren & lachen

Leuke teamuitjes, altijd voor elkaar klaar staan en een informele sfeer. Samenwerken en plezier bepalen ons succes!

Een goede beloning

Een uitstekend salaris, leaseauto of kilometervergoeding, lunchvoorziening, laptop en telefoon naar keuze en bijdrage pensioenvoorziening.

Vrijheid

Bij ons daadwerkelijke vrijheid, waarbij je alle ruimte hebt je tijd en loopbaan zelf vorm te geven.

Back To Top