Overslaan naar inhoud

Maximaal rendement met onze

Build & Play™ methode

Met onze unieke Build & Play methode implementeert u software met maximaal resultaat. De methode voorkomt oplopende kosten, zorgt voor blije en productieve gebruikers en optimaliseert uw bedrijfsprocessen maximaal.

De implementatie van software

en waar het vaak fout gaat

De keuze voor een softwareproduct heeft voor organisaties vaak een duidelijk doel. Veelal gaat het om verhoging van de efficiëntie, verminderen van fouten, faalkansen en -kosten, meer inzicht, mobiel kunnen werken en zo meer. Met deze doelstelling gaat de leiding van een organisatie de markt op, op zoek naar een softwareproduct en daarbij de meest geschikte leverancier.

Als er een mooi aanbod gevonden is dat goed aansluit op de vraag start men het project. Het projectteam van de organisatie focust zich steeds meer op de details en uitwerking van de doelstellingen. Samen met de leverancier zoeken ze naar de juiste invulling, inrichting en implementatie van het softwareproduct. Met elkaar komen ze uiteindelijk tot een functioneel ontwerp, precies zoals de leiding voor ogen heeft.

De leverancier maakt op basis van haar interpretatie van het functioneel ontwerp de vertaalslag naar een software inrichting en levert het systeem met gepaste trots op aan de opdrachtgever.

Maar dan…

… blijkt de oplossing toch niet helemaal aan te sluiten bij de wensen

… gebruikers begrijpen de oplossing niet, vinden het niet fijn werken of zien de meerwaarde er niet van in

… en dat terwijl het projectteam zo’n goed functioneel ontwerp had bedacht.

Met als gevolg: een rigoureuze aanpassing aan het systeem, een fors overschreden begroting, ontevreden gebruikers, geen gebruikersadoptie en bovenal geen oplossing voor het initiële probleem!

BUILD & PLAY METHODE™

minimaliseer risico, verhoog rendement

Bij GeOne hanteren we onze eigen en unieke Build & Play methode, hiermee houden opdrachtgevers grip op het project en de kosten, worden gebruikers nauw betrokken en gaan we voor 100% gebruikersadoptie.

Build

Voor een succesvolle software implementatie knippen we de inrichting van het systeem op in kleine en overzichtelijke stukken. Dat betekent dat we met prototypes werken. Een prototype vormt de inrichting van de software rondom een specifiek en afgebakend gebied (Build). Dat gebied bestaat dan uit een proces, werkwijze of procedure.

Play

Het prototype, de werkwijze en het gebruik van de software gaan de gebruikers direct testen (Play). Vervolgens verzamelen we belangrijke feedback die we terug laten komen in de inrichting, configuratie en de aanpak. Zo ontstaat een iteratief proces.

Resultaat

Via korte iteraties verbeteren en verfijnen we uiteindelijk het functionele ontwerp en de inrichting van de software. Totdat deze volledig-op-maat is van de gebruikersorganisatie, de werkwijze en voldoet aan de gestelde doelen.

Zie het als het bouwen van een nieuw huis. Dit doen we ruimte voor ruimte met veel oog voor detail en continue bijsturing van de opdrachtgever, zodat uiteindelijk alle ruimtes en dus het hele huis naar wens is gerealiseerd.

Voordelen Build & Play methode

U zit in de driverseat

Vaak verliest een organisatie de controle vanaf het moment dat software de implementatiefase in gaat. Doordat de Build & Play methode een doorlopend iteratief proces is, kunt u continu sturen. Dus geen onverwachte verrassingen en volledige grip.

Zien wat je krijgt

Normaliter steekt u veel tijd in de opdrachtomschrijving om vervolgens te hopen dat de softwareleverancier uw opdracht juist interpreteert en realiseert. Met de Build & Play methode ziet continu resultaten per stap, proces of groep, waardoor u direct weet of we de juiste weg in zijn geslagen.

Naadloze aansluiting op processen

De software moet zich aanpassen aan uw processen en niet andersom. Met de Build & Play methode gaan we per proces of werkwijze aan de slag. Zo zorgen we voor een naadloze aansluiting.

Draagvlak & adoptie

In de Build & Play methode stellen we de gebruiker centraal. Zijn of haar werkwijze, rol, verantwoordelijkheid en proces gelden als leidraad. Gebruikers zijn goed in hun vak en geen softwarespecialisten. De feedback van gebruikers is dan ook cruciaal.

Uw resultaat is

onze passie

De gecertificeerde business consultants van GeOne luisteren graag naar uw wensen en hoe u uw bedrijfsprocessen heeft vormgegeven, want dat hebben ze met veel plezier vaker gedaan. Bij ons werken alleen mensen die voldoening halen uit het beantwoorden van uw businessvragen. We bespreken en analyseren uw processen en kennen de lessons-learned, waardoor we weten hoe we met een M-Files implementatie uw organisatie efficiënter en beweeglijker maken, fouten en faalkosten minimaliseren, voorzien van intelligente inzichten en mobiel werken realiseren.

Terug naar boven